Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی، از راه‌اندازی برج فناوری در تبریز خبر داد و گفت: این برج با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در تبریز راه‌اندازی می‌شود و فناوران با حمایت این صندوق به صورت پرداخت 30 درصد نقدی و 70 درصد اجاره به شرط تملیک صاحب ملک اختصاصی می‌شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج، علی جهانگیری در دیدار مدیران منطقه ویژه علم وفناوری ربع رشیدی با نماینده ولی فقیه در استان، با اشاره به سابقه تاسیس مناطق ویژه علم وفناوری در کشور اظهار داشت: منطقه ویژه علم و فناوری ربع‌رشیدی، یکی از پنج منطقه ویژه‌ای است که در تاریخ 93/10/27 از شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (شورای عتف) مجوز دریافت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نگرش مبتنی بر هم پیوندی بین عناصر علم وفناوری استان را از جمله مهم‌ترین اهداف این منطقه بر شمرد و گفت: این منطقه با هدف کلی بسترسازی برای فعالیت‌های اقتصادی دانش بنیان، هماهنگ و هم‌افزا نمودن فعالیت‌های مراکز علمی آموزشی و پژوهشی، ایجاد ارتباط نظام‌مند و مستمر بین مراکز علمی و آموزشی و اقتصادی و نهایتاً استفاده از مزایا و حمایت‌های قانونی مناطق ویژه علم وفناوری تشکیل شده است.

جهانگیری، از فعالیت شبکه‌های مختلف فناوری در این منطقه خبر داد و افزود: متاسفانه در دانشگاه‌ها شاهد هستیم که برای نمونه کل یک دانشگاه با کل یک انجمن و یا صنف خاص وارد مذاکره شده و تفاهم‌نامه‌هایی رد و بدل می‌شود اما این منطقه به صورت تخصصی در بخش‌های مختلف فعالیت کرده و افراد را از دانشگاه و صنعت به یکدیگر وصل می‌کند.

وی ادامه داد: بیش از 350 نفر از اعضای علمی دانشگاه‌ها با این شبکه‌های فناوری درگیر هستند و از سوی دیگر صنعتگران نیز سهم مهمی در فعالیت‌های این شبکه‌ها دارند.

جهانگیری با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین منطقه ویژه علم وفناوری ربع‌رشیدی و موسسه فناوری اتریش(IT) گفت: پس از برجام و در راستای استفاده از فضای مناسب ارتباطی بین ایران و دنیا
دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری پس از بررسی‌های متعدد همکاری فی‌مابین موسسه فناوری اتریش و منطقه ویژه علم وفناوری ربع‌رشیدی را خوب ارزیابی کرد و از این رو با استقبال بی‌نظیر این موسسه از همکاری‌های فی‌مابین از بعد شروع این همکاری‌ها، خوشبختانه شاهد بودیم که طرف اتریشی نیز حاضر به سرمایه‌گذاری در این پروژه مشترک شد.

مدیر منطقه ویژه علم وفناوری ربع‌رشیدی استفاده از ظرفیت روحانیت برای ترویج فرهنگ فناوری در استان را مورد یادآوری قرارداد و ضمن درخواست از نماینده ولی فقیه در استان به منظور حمایت ویژه از فعالیت‌های فناورانه در استان خاطرنشان ساخت: وقف فناورانه یکی از موضوعاتی است که روحانیت می‌توانند در ترویج آن پیش قدم باشند از سوی دیگر انتظار می‌رود عملکرد اقتصاد دانش بینان نیز به مطالبه‌ای عمومی تبدیل شود.

جهانگیری با اشاره به برگزاری پنجمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع‌رشیدی در آبان ماه سال‌جاری خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه 20 زون تخصصی و 14 رویداد فناورانه در راستای پیوند و ارتباط صنعتگران، سرمایه‌گذاران و فناوران در نظر گرفته شده است و ما در این نمایشگاه تنها به دنبال نمایش دستاوردهای فناوران نیستیم بلکه می‌خواهیم تا فضایی برای عرضه و تقاضای فناوری در استان ایجاد شود.

وی ادامه داد: ما در این نمایشگاه‌ها به دنبال ایجاد فضای فناورانه مبتنی بر فروش هستیم از این رو فعالیت‌های جدید نیز در برنامه خود داریم برای مثال همانطور که مستحضر هستید در کشور مجموعه صاایران، صا شیراز وصااصفهان در بحث الکترونیک فعال هستند و ما نیز می‌خواهیم صا تبریز را در بحث الکترونیک خودرو در تبریز ایجاد کنیم و در این بین نیازمند حمایت های جنابعالی نیز هستیم.

جهانگیری ضمن دعوت از نماینده ولی فقیه در استان به منظور حضور و بازدید از این نمایشگاه یادآور شد: حضور شما باعث دلگرمی فناوران خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۱۴۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران

 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم در شورای آینده نگاری فرهنگستان علوم اظهار کرد: فرهنگستان زمانی اثرگذار است که خودش را جزئی از ساختار اداره کشور بداند اما اگر خودش را جز اداره کشور نداند دیگر اثربخشی لازم را نخواهد داشت. ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که سیاستمداران به ما اعتماد کنند.

وی افزود: اتفاقاتی که در حوزه علم در برخی از کشورها نظیر امارات متحده عربی می‌افتد متعلق به خود آنها نیست چراکه امارات هویت مستقل ندارد اما ظرف ایران بزرگ و متعلق به خودش است.

رئیس فرهنگستان علوم با بیان اینکه در برخی از حوزه‌‌‌ها خیلی خوب پیش رفتیم، ادامه داد: در پزشکی عقب‌ماندگی نداریم از بیمار تا دانشمند به کشور ما رفت و آمد دارند، در کشاورزی نیز 125 میلیون تن غذا در کشور تولید می‌شود، کدام یک ازکشورهای همسایه این میزان غذا تولید ‌می‌کند.

دکتر مخبر دزفولی گفت:‌ بخشی از مشکلات ما داخلی و بخشی خارجی است، باید ببینیم چه وضعیتی داریم سپس برای آینده برنامه‌ریزی کنیم. حواسمان باشد که نسبت به آینده امیدواری ایجاد کنیم البته در کنار آن باید واقعیت‌های کشور هم ببینیم.

رئیس فرهنگستان علوم ادامه داد: آینده‌نگاری در حوزه علم و فناوری دامنه‌ها و شاخه‌های گسترده‌ای دارد که به امنیت، رفاه و اقتصاد می‌رسد. برای آینده نگاری باید هدفمند برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی افزود: کلان روندهای علم در جهان و منطقه باید استخراج شود، برای زیست بوم ایران نیز این کلان روندها باید مشخص شود. 5 کلان روند امروز در جهان در حال شکل گیری است که باید مورد توجه باشد.

دکتر مخبر دزفولی بیان کرد: قدرت‌های جهانی نمی‌خواهند ایران مرجع باشد، می‌خواهند که جهان عرب در خاورمیانه فعال باشد، در این مسیر است که عربستان، قطر و امارات در حوزه علم و فناوری بودجه‌های زیادی را صرف می‌کنند. البته اتفاقاتی که در این کشورها در حال وقوع است، واقعی نیست و آن چیزی که در ایران است واقعی است چرا که دستاوردهای ما در حوزه‌های هسته‌ای، غذا، پزشکی متعلق به دانشمندان خودمان است. مرجعیت زمانی اتفاق می‌افتد که خدمات فنی و مهندسی ایرانی اتفاق بیفتد، کالای ایرانی تولید شود و محصولات ایرانی مرجع باشد.

رئیس فرهنگستان علوم تاکید کرد: در آینده نگاری باید مباحث عمیق‌تر و دقیق‌تر پیش رود، در این مسیر اگر مشکلاتی در اقتصاد داریم باید برای این مشکلات از سوی اندیشمندان فرهنگستان راه حل ارائه شود. از طرفی فرهنگستان علوم باید آنقدر توانمندی پیدا کند که مسئولان ناگزیر شوند که برای تصمیم‌های مهم با این نهاد مشورت کنند.

 

ضرورت آینده نگاری مبتنی بر ابعاد دینی و اخلاقی در ایران

در ادامه این نشست دکتر علی اکبر صالحی، معاون پژوهشی فرهنگستان علوم بیان کرد: آینده نگاری در ایران بُعد دینی و اخلاقی دارد، باید این بعد را جدی‌تر ببینیم تا مشخص شود که چه آینده‌ای مدنظرمان است.

وی ادامه داد: علمای شیعه در دورانی کنونی باید متمایز از سایرین عمل و زمینه آینده‌نگاری را فراهم کنند. مثلا در فناوری زیستی مباحث اخلاقی و شرعی ممکن است مطرح شود علما می‌توانند زمینه بحث در این زمینه‌ها را فراهم کنند.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم با انتقاد از عدم پیشرفت ارتباط حوزه و دانشگاه گفت: ‌در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت اقدامات خوبی شده است که باید ادامه پیدا کند.

 

 

آینده‌نگاری منهای فهم عمیق از جهان امکان‌پذیر نیست

دکتر سید سعید رضا عاملی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این نشست گفت: خواستگاه آینده‌نگاری مهم است. باید ببینم آینده‌نگاری چه تناسبی با فرهنگستان علوم دارد؟ پس در ابتدا باید چارچوب مفهومی برای این کار ترسیم شود تا مبنای آینده نگاری در فرهنگستان علوم باشد. 

وی ادامه داد:‌آینده‌نگاری بدون فهم وضعیت موجود امکان پذیر نیست، آینده‌نگاری ریشه در گذشته و حال دارد. برای مسیر آینده نگاری باید جمع بندی از وضعیت فعلی داشته باشیم. آینده نگاری برای ایران منهای فهم عمیق از جهان امکان پذیر نیست، جهانی شدن ما را به فضای واحد  وصل کرده است بنابراین تاثیر می‌گذاریم و تاثیر می‌پذیریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بنابراین باید مشخص کنیم که چه اولویت هایی برای آینده نگاری داریم، فرهنگستان باید ابعاد علم و فناوری آینده را مشخص کند. چون همه چیز به فناوری متصل است. امروز بزرگترین کمپین ها موضوعشان محیط زیست است.

دکتر عاملی اضافه کرد: فناوری هسته ای خطر بزرگی است. از نظام قدرت جهانی نمی‌توان غافل شد باید آن را مدنظر داشت. فرهنگستان باید بر فناوری‌های نو نیز تمرکز کند چراکه گستره هوش مصنوعی زیاد است. منابع و سرمایه انسانی باید در آینده نگاری مدنظر باشد. در آینده نگاری موضوع غذا مهم است چراکه حیات بشر به غذا بستگی دارد.

وی بیان کرد: جنگ و صلح در آینده مهم است. 650 هزار دانش آموز غزه آواره شده‌اند، جنگ رحم ندارد همه را درگیر می‌کند. در مسیر آینده‌نگاری توجه به بحران‌ها نیز اهمیت دارد، یکی از بحران‌هایی که امروز جهان با آن مواجه است، بحران هویت است، هویت جنسی، ملی قومی و دینی مهم است توسعه جهان با ادغام هویتی مطرح است اما فرد باید بتواند خودش را تشخیص دهد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد:‌ روش‌پژوهی در آینده‌نگاری باید صورت بگیرد تنوعی از روشها داریم باید بدانیم که میخواهیم چکار کنیم. روش‌های جدید بر روی مسئله احاطه دارد، باید وارد جزئیات شود و بتواند مرجع باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد شعب محاکم عمومی و انقلاب استان کرمانشاه
  • شبکه اجتماعی «ایکس» عملکرد دکمه «بلاک» را تغییر می‌دهد
  • بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی
  • عملکرد مطلوب و رو به رشد محاکم عمومی و انقلاب کرمانشاه
  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • نکات حقوقی و قوانین مربوط به دیه
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات