Web Analytics Made Easy - Statcounter

آبدار گفت: طبق برآوردهای اولیه 756 میلیارد تومان جهت اجرای پروژه‌های تبریز 2018 به بودجه نیاز داشتیم اما دولت توان پرداخت آن را نداشت و براساس آخرین رایزنی‌ها قرار بر این شد 150 میلیارد تومان در اختیار ما قرار دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج، غنی‌ترین داشته‌های هر ملتی هویت تاریخی و میراث فرهنگی آن دیار است و آذربایجان گذشته از نقش آفرینی‌های بی بدیلی که در عرصه سیاسی کشور طی سده‌های اخیر داشته از نظر تاریخی و فرهنگی نیز قدمتی کهن و آوازه‌ای بلند دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا آنجا که وقتی به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در یونسکو طرح می‌گردد بی‌هیچ ممانعتی مورد قبول واقع می‌گیرد تا به عنوان نمانیده‌ی ایران در 50 سال آتی طرح گردد. فرصتی طلایی که به نظر می‌رسد بیشتر از تریبون‌ها مرود طرح قرار گرفته تا اینکه در شان این عنوان عملیاتی شده باشد.

در راستای بررسی این رویداد بزرگ و پاره‌ای دیگر از مسائل مربوط به حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مصاحبه‌ای با مرتضی آبدار مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

رایزنی برای تبدیل برج ابریشم به مرکز عرضه سوغات تبریز

آناج: عدم وجود جایگاه عرضه‌ی سوغات و محصولات صنایع دستی در جنب مکان‌های تاریخی و گردشگری مثل ائل گلی یا مسجد کبود یکی از خلاهایی هست که به نظر می‌رسد در رونق بخشیدن به صنعت گردشگری موثر هست، چه تدابیری در این خصوص اتخاذ خواهید کرد؟

اماکن تاریخی و باستانی بر اساس ضابطه‌ای مدیریت شده‌اند، اما در این راستا برنامه‌هایی داریم که در خصوص مفهوم گردشگری و حمایت‌های صنایع دستی می‌باشد. بدلیل اینکه یکی از جاذبه‌های گردشگری، صنایع دستی است و ما هم در خصوص بحث اقتصاد مقاومتی اقتصاد گردشگری را مطرح می‌کنیم، در اقتصاد گردشگری می‌خواهیم جایگاه صنایع دستی سوغات و بومی‌گری روستایی را نشان دهیم.

در داخل مسجد کبود آن کاری که شما عرض کردید نمی‌تواند اتفاق بیفتد، بدلیل اینکه آنجا شرایط خاص و حالت موزه‌ای دارد و قانون موزه حاکم است اما در داخل بازار بعضی مغازه‌ها به فروش سوغات، شیرینی جات و غذاها شروع کرده‌اند.

البته قبول داریم که در تبریز مرکز فروش سوغات به گونه‌ای که شایسته این شهر باشد نداریم لذا رایزنی‌های صورت گرفته تا مجتمع تجاری ابریشم که در جنب مسجد کبود واقع گردیده است به عنوان مرکز خرید و فروش سوغات و صنایع دستی مبدل گردد. البته در این خصوص صحبت‌های اولیه انجام شده تا مالکان مغازه‌ها با صحابان صنایع عمکاری داشته باشند و بتوانند به صورت تعاملی پیش بروند. در بحث فروش سوغات در منطقه ائل گلی، کمربندی، جنب بیمارستان 29 بهمن فروشگاه‌هایی دایر شده و در تلاشیم که این فروشگاه‌ها در سطح شهر توسعه یابد.

اختصاص 4 مکان برای عرضه صنایع دستی در تبریز 2018/ با تعریف مسیر گردشگری در پنج محور استانی مدت زمان حضور توریست‌ها را افزایش دادیم

شهرداری کلانشهر تبریز نیز اعلام کرده بود که در صدد احداث بازارچه صنایع دستی در هر منطقه است که ما پیشنهاد دادیم که 4 مرکز در کل شهر به صورت متمرکز ایجاد شود و در عوض بتوانیم بیشتر آنها را مورد حمایت قرار دهیم، چون عموما در صنایع دستی سود زیادی وجود ندارد و کار آنها تجاری نبوده و بیشتر تولیدی است.

در این خصوص با رئیس دبیرخانه 2018 هم مذاکره کرده‌ایم. زیرا تبریز 2018 فرصتی طلایی به لحاظ فکری و عملی برای آذربایجان و یک خانه تکانی اساسی است. در واقع با آماده سازی زیر ساخت‌ها از گردشگر پذیری آماتور به سمت گردشگری حرفه‌ای می‌رویم.

در خصوص توسعه‌ی زیر ساخت‌ها مشوق‌هایی را در نظر گرفته‌ایم که در نهایت منجر به توسعه‌ی این صنعت در استان و تبریز می‌گردد. بر اساس آمار زمان حضور یک گردشگر در تبریز 7/1 روز است ولی با تعریف مسیر گردشگری در پنج محور استانی این عدد به 3/4 روز رسیده است.

کار دیگری که در خصوص صنایع دستی انجام شده تعریف ده منطقه‌ی هاب اقتصاد روستایی است. به طور مثال اسکو را مرکز باتیک و ابریشم، تبریز نقره، هشترود کلیم، کلیبر اهر و ورنی... معین کرده‌ایم و شهرداری هر شهر موظف گردیده تا مکان رایگان در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد از سوی دیگر با یک سرمایه‌گذار هم در حال صحبت هستیم تا مکانی برای فروش این محصولات ایجاد شود. در واقع یک پلن کلی در سطح استان داریم که بتوانیم ایجاد هاب منطقه‌ای در صنایع دستی را به جلو ببریم، خوشبختانه در کنار این‌ها بحث سوغات هم مطرح است که در صورت انجام هماهنگی با شهرداری سریعا منطقه‌ای با توجه به پخشایش گردشگر در این راستا مشخص شود هرچند تنها با یک فروشگاه به این هدف نخواهیم رسید لذا در صدد هستیم مغازه‌هایی برای این عنوان راه‌اندازی کنیم.

در صورت آماده‌سازی زیرساخت‌ها می‌توان سفال مرند را در سطح کشور طرح کرد

آناج : طرح‌های شهرستانی در چه وضعیتی قرار دارند و چه زمانی شاهد تحقق این طرح خواهیم بود؟

این طرح ایده‌آلی است که اگر همت جمعی وجود داشته باشد به جای خود خواهد نشست. البته برای تحقق آن در ابتدای سال جاری جشنواره‌ی ورنی در اهر، باتیک در اسکو و کلیم در هشترود را برگزار کردیم که در واقع یک گام عملی برای پیشبرد این طرح بود. نتیجه‌ی برگزاری چنین جشنواره‌ای شناسایی ظرفیت‌های باتیک اسکو بود که منجر به برگزاری جشنواره باتیک در میلان ایتالیا گردید که با استقبال خوبی هم مواجه شد.

البته برخی شهرستان‌ها نیز باید توانمندی‌های خود را تقویت کنند به طور مثال سفال مرند ظرفیت طرح شدن را دارد که باید زیرساخت‌های مورد نیاز را فراهم نمایند. شهرداران و فرمانداران باید بازوی توانمند پیشبرنده‌ی طرح‌های این چنینی باشند.

آذربایجان‌شرقی در مسیر گردشگران خارجی قرار نگرفته است/ در تبریز 2018 یک و نیم میلیون گردشگر به تبریز می‌آیند

آناج: در مسئله‌ی زیر ساخت‌ها به صدور مجور ساخت هتل در تبریز اشاره شد، آیا ارزیابی‌های لازم برای وجود بهره‌وری در این هتل‌های ساخته شده پس از تبریز 2018 صورت گرفته است؟

طبق برآوردهای صورت گرفته در سال جاری میلادی یک و نیم میلیون گردشگر به تبریز خواهند آمد. طبق آماری که در دست داریم 430 هزار نفر گردشگر خارجی از مبادی ورودی به استان سفر کرده‌ و چهار و نیم میلیون نفر گردشگر داخلی به آذربایجان سفر داشته‌اند. البته آذربایجان در مسیر گردشگری نبوده است. ما وقتی می‌گوییم که در مسیر گردشگری نیستیم مورد انتقاد قرار می‌گیریم در حالی که باید تلاش کنیم گردشگر را به سمت استان جذب کنیم.

در برابر 32 هزار تخت اصفهان تنها 8 هزار و 400 تخت در هتل‌ها داریم/ تعریف 108 پروژه عمرانی برای 22 دستگاه اجرایی

یکی از تلاش‌ها در راستای توسعه‌ی زیر ساخت‌ها است. به طور مثال اصفهان 32 هزار تخت و ماهم 8400 تخت در هتل‌ها داریم. برای جبران این مسئله مشوق‌هایی توسط شهرداری تعیین شده است که از کسی که هتل احداث می‌کند عوارض محلی گرفته نشود.

در راستای فرصت طلایی که پیش آمده بالغ بر 108 پروژه عمرانی در 22 دستگاه اجرایی برای شهر تبریز تعریف شده است همچنین مجموعه برنامه‌های رویداد محوری نیز پیش بینی شده است زیرا در حقیقت تبریز 2018 رویداد محور است یعنی ما اگر بخواهیم تبریز را بشناسانیم باید رویدادها و داشته‌های مان را عرضه کنیم.

اگر پنجاه درصد از 163 طرح اجرایی که با مشارکت شهرداری انجام خواهد شد محقق شود خود جهش بزرگی در توسعه‌ی شهر خواهد بود.

افزایش تعداد تخت‌های استان با پایان ساخت هتل‌ها/ ابتدا باید هتل‌ها را پر کرد و سپس سراغ مدارس رفت

در خصوص مجوزها در استان 51 مجوز احداث زیرساخت‌های گردشگری اعم از هتل و تفرجگاه داده شده است که اگر محقق شوند در استان 13 هزار تخت خواهیم داشت. ما علاوه بر این برنامه‌ها یک سری امکاناتی هم با پتانسیل‌های مطابق با روز داریم که باید از آنها استفاده نماییم که یکی ازاین ها آموزش و پرورش است. سال قبل هتل دارهای ما اعتراض کردند که تا وقتی هتل‌های ما پر نشده برای چه این ها را پر می‌کنید لذا طبق توافق‌های صورت گرفته مققر شد ابتدا هتل‌ها پر شوند و سپس از دیگر ظرفیت‌ها بهره گرفته شود.

در شیراز هتل‌داران برای جذب مشتری 50 درصد تخفیف می‌دهند

هرچند قیمت خدمات گردشگری در ایران بالاست اما از سوی دیگر هتل‌ها ما هم تخفیف ارائه نمی‌دادند در حالی که مثلا در شیراز هتل‌ها تخفیف 50 درصدی می‌دهند تا گردشگر را به سمت شهر خود جذب کنند. می‌دانید که با حضور یک نفر گردشگر 11 شغل فعال می‌شود. لذا بر همین اساس کار دیگری که انجام شد صحبت با هتل داران برای ارائه‌ی تخفیف بود.

با آژانس‌های گردشگری نیز رایزنی انجام گرفته تا تخفیف‌های لازم برای جذب گردشگر به تبریز را ارائه دهند. این وضعیت در استان ما به سمت و سوی خوبی می‌رود تا در جای خود بنشیند که این ها با همگرایی توسط ما و شهرداری باعث هم افزایی شد.

متولی تبریز 2018 میراث فرهنگی می‌باشد ولی صاحب اصلی شهر، شهرداری تبریز است که باید شهر را تمیز نگه دارد و به استقبال میهمانانش در آید. که لازم است در اینجا به خدمات ارزنده‌ی شهرداری تبریز در این خصوص اشاره کرد که در سمت و سوی مناسبی در حال پیش رفتن است.

پتانسیل و ظرفیت تاریخی آذربایجان غنی‌تر از اصفهان است

آناج : پیش بینی شما این است که بعد از سال 2018 این مجموعه هتل و تفرجگاه‌های ساخته شده مورد استفاده قرار خواهد گرفت؟ آیا به مسئله‌ای تحت عنوان خانه و کاشانه برای پر کردن خلا کمبود اقامتگاه اندیشده شده است؟

 2018 نقطه شروع برای ماست، هرچند نباید توقع‌ها را بالا ببریم. معتقدیم حرکت آغاز شده در این سال را باید بتواینم ادامه دهیم. لازم به ذکر است که با استانداری هم صحبت‌هایی انجام شده تا برخی از مشاغل اجازه‌ی فعالیت به صورت شبانه روزی را داشته باشند.

اصفهان این تعداد تخت را که داراست آیا همه اش پر هست؟ نه در تلاش هستند که گردشگر را جذب نمایند و هتل ها را . آیا پتانسیل و ظرفیت تاریخی اصفهان برای گردشگری زیاد است یا آذربایجان؟ شک نکنید که آذربایجانی غنی‌تر است و ماه ده برابر آنها باید تلاش کنیم تا بتوانیم در حوزه سهم در آمد سرانه‌مان را از حوزه ملی و حوزه گردشگری تهیه کنیم.

شریف نژاد- مسئول دبیرخانه 2018 شهرداری تبریز: به استناد یافته‌های برنامه‌ریزی در برنامه توسعه ملی در 5 ساله هفتم تعداد 20 میلیون نفر مسافر وارد ایران خواهند شد که 10 الی 11 در صد این آمار در آذربایجان‌شرقی است. نیت ما این است که این آمار به 17یا 18 درصد برسد در نتیجه ما موظف هستیم به استناد آن برنامه توسعه بالادستی برنامه‌های اقامتی را هموار نماییم.

پس مطمئن باشید که ساخت هتل صرف سال 2018 نیست. سیستم گردشگری در دنیا به سومین صنعت تبدیل شده است. یعنی از این به بعد هر کس در این حوزه سرمایه‌گذاری کند، موفق خواهد شد و این حوزه‌ی مطمئنی است. پس ما باید برای دو میلیون نفر اقامت دائم فراهم نماییم. این دومیلیون اقامت دائمی در 5 سال نشان می‌دهد که 16هزار و 500 تخت مورد نیاز است و چون ما در نصف این رقم هستیم باید تلاش کنیم به آن مرحله برسیم.

شهرداری با اعمال سیاست تشویقی از عوارض 17 میلیارد تومانی هتل کایا چشم پوشاند

در  سال‌های 2017و 2018 یک پتانسیلی ایجاد شد که کسانی که راغب به احداث هتل بودند از مزایایی برخوردار شوند. به طور مثلا عوارض پروانه ساخت هتل کایا عوارض 17 میلیارد تومان بود که شهرداری با مصوبه شورا ریالی دریافت نکرد. البته مجوز دو مجموعه‌ی دیگر در حد هتل کایا هم داده شده است بدون اینکه ریالی بابت پروانه ساخت گرفته شود. این اقدامات برای تهیه‌ی زیرساخت‌های مورد نیاز انجام گرفته است. در 5 سال باید حدود 5 هزرا شغل ایجاد شود که این خود بحث بزرگی هست که در صورت تحقق معیشت 100هزار خانواده کسب می شود خواهد شد.

برای تورهای گردشگری 40 درصد تخفیف می‌دهیم تا توریست خارجی به تبریز بیاورند

آبدار : تبریز 2018 منجر به نگاه اساسی در این شهر شده است که با تعریف 108 پروژه‌ی عمرانی به منصه‌ی ظهور خواهد رسید. این جریان باعث شده تا نمایندگاه هم به تکاپو بیفتند و راه آهن تبریز-میانه که در حدود 17 سال همین طور باقی مانده بود در مدت کمی به بستان آباد برسد و تا سال بعد اتمام یابد.

جاده مسیر تبریز- اهر نیز که مستلزم بودجه 120 میلیارد تومان بود 60 میلیارد در سال جاری و 60 میلیارد در سال بعد تخصیص داده شود. این باعث می‌شود که زیر ساخت‌های گردشگری به تناسب نیاز بر اساس برنامه بالادستی کشور آماده باشد.

برخی تورها هستند که موظفند در قبال اعزام تورهای ایرانی به خارج از کشور تورهای خارجی را به داخل بیاورند که ما با رایزنی‌های انجام گرفته تخفیف 40 درصدی لحاظ کردیم تا گردشگران خارجی را به تبریز بیاوریم.

بحث خانه و کاشانه نیز عنوان شد که می‌بینیم در استان‌های شمالی کشور به راحتی در کنار جاده‌ها این کار انجام می‌شود ولی این کار به سختی در جای خود خواهد نشست. ولی چون دیدیم که تا 2018 نمی‌توانیم به تخت‌هایی که باید داشته باشیم برسیم بحث خانه مسافر را طرح کردیم و این کار با ثبت نام در سایت‌ها انجام می‌گیرد. منازل مسکونی مبله که خالی از سکنه هستند را ملزم کردیم شرایطی را لحاظ کرده و پس از ثبت نام در سایت در نوبت اخذ مسافر قرار داشته باشند که این امر از سویی منجر به ایجاد اشتغال و از سوی دیگر منجر به ارتقاء امنیت گردیده است.

آناج: در خبرها اعلام شد که برخی از این تورهایی که مسافران خارجی را آورده بودند به سایر استان‌ها من جمله اصفهان و کرمان برده شدند، آیا از این رایزنی‌های انجام شده برای ورود مسافران خارجی ما بهره‌ای برده‌ایم؟

اخیرا دو قطار گردشگری به استان ما وارد شد. هرچند مشکلاتی به همراه داشت ولی ما در تلاش هستیم تا با رایزنی‌هایی که با راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام می‌دهیم مسافران بیشتری به استان جذب کنیم.

آناج: آخرین وضعیت ابنیه‌های تاریخی استان بفرمایید و اینکه در خبرها آمده بود که موزه‌ی برخی از شهرستان‌ها رو به تعطیلی گذاشته شده است.

در 28 استان موزه داریم که 19 مورد آنها واقع در تبریز است. از سه ماه گذشته نیز خانه‌تکانی‌های اساسی در موزه‌ها انجام گرفته و برخی از تعمیرات لازم اعم از مرمت، تعمیر و رنگ آمیزی اعمال گردیده است. برخی از موزه‌ها هم مثل شیخ شهاب الدین اهری به طور کامل بازسازی گردیده است که تا عید نوروز نیز گشایش خواهد یافت.

تعطیلی موزه‌ی بناب هم معنایی ندارد چون اداره میراث فرهنگی شهرستان در آن ساختمان مستقر است ولی خوب این حقیقتی است که ما به لحاظ نیروی انسانی به خاطر اینکه اجازه‌ی جذب نداریم با مشکل مواجه هستیم. برخی از موزه های بخش خصوصی که کم کاری شده است ، نیروهای این ها باید خودشان تامین کنند و ما فقط مجوز اسناد و مکان می دهیم.

از 500 خانه تاریخی تبریز 250 مورد آن به ثبت ملی رسیده است

آناج : در بحث ابنیه های تاریخی شاهد هستیم که امکانات و کارهای خاصی برای گردشگران انجام نشده و تنها جایی که می‌توان گفت آمده است برای گردشگران مسجد کبود است!

نه اینطوری نیست، ما در تبریز 57 جاذبه گردشگری داریم که برروی نقشه آورده‌ایم به طور مثال دانشگاه هنر اسلامی که متعلق به دوره‌ی مظفریه است، موزه سنجش، خانه نیکدل، خانه حیدرزاده، ساختنمان عمارت شهرداری، ارک و مسجد کبود، موزه صدا، خانه علی مسیو تنها بخشی از جاذبه‌های تاریخی-گردشگری تبریز است. در تبریز 500 خانه تاریخی داریم که حدود 250 از این ها ثبت ملی شده و بقیه هم بناهای با ارزشی هستند که فعلا نتوانستیم ثبت کنیم ولی جزو خانه های تاریخی ما هستند. این‌ها نمی‌توانند تغییر کاربری دهند مگر اینکه شکل ظاهری ساختمان حفظ شود و مورد بهره‌برداری فرهنگی یا خدماتی مثل کافی شاپ... قرار گیرد.

آناج : در بحث این خانه‌های تاریخی یک سری مشکلات هستند، مثلا در بعضی ها راهنما نیست و بعضی ها هم اداره شده اند در بعضی ها هم کسی نسیت یا .... بعضا هم این تابلو ها هم درست نیست تا بتوانیم مسیر ها را درست بیابیم.

خانه‌هایی تاریخ یا مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند و یا بلااستفاده رها شده‌ا‌ند که در صورت بهره‌برداری به موزه تبدیل شده‌اند. برخی از خانه‌های تاریخی هم احیا شده‌اند اما بلاتکلیف مانده‌اند. همچنین مصوب شده است اداراتی که در این خانه‌ها مستقر شده‌اند ساختمان را تخلیه کنند و این ساختمان‌ها تغییر کاربری داده شوند.

برای تغییر کاربری مقرر کرده‎‌ایم در گام نخست ساختمان را احیا کنند سپس آنها را به کاربری گردشگری فرهنگی همچون عکاسخانه، انجمن، رستوران و قهوه خانه سنتی تغییر دهند.

امام جمعه تبریز اصراری بر ساخت پارکینگ در ارک ندارد/ نورپرازی، مرمت ضلع شمالی و کف سازی ضلع جنوبی ارک برعهده شهرداری است

آناج: از آخرین وضعیت مجموعه‌ی تاریخی ارک بفرمایید.

در ابنیه‌های تاریخی یک سری مشکلاتی داشتیم که با مساعدت امام جمعه این مشکلات حل شد. یکی بحث ارک بود که حجت الاسلام آل هاشم تصریح کردند که اصراری بر ساخت پارکینگ نداریم و بر اساس ضوابط میراث فرهنگی مرمت در حال انجام است.

خاکبرداری تحت نظارت یک شورای فرهنگی در حال انجام و کاوش های اولیه صورت گرفته است. محوطه‌ی شهرداری هم بنا به تعهدی که شهرداری بر عهده گرفته مقرر شده نورپرازی، مرمت ضلع شمالی و کف سازی ضلع جنوبی را انجام دهد. البته اینها منوط به موافقت شورای فنی کشور است چون ارک ثبت ملی و جهانی دارد.

آناج : در بین سخنانتان فرمودید که متولی تبریز 2018 شما هستید ،شهرداری صاحب آن هست و باید صاحب آن بشود، زمانی که آقای نجفی شهردار بودند به عنوان قائم مقائم فعالیت داشتید که در مورد مسئله بازار فرموده بودید که هر چیزی را به گردن شهرداری انداخته‌اند و ما هم پول نداریم و میراث فرهنگی خودش برود کارهایش را انجام دهد الان در این جا دو بحث است: یا شما پول ندارید و نمی‌توانید کار کنید یا اینکه پول نمی‌دهند در این مورد توضیح بفرمایید.

شهر مال همه است هر اداره و هر سازمانی یک وظیفه‌ای دارد و وظیفه ساز مان میراث فرهنگی هم که در این جا سه اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادغام شده‌اند. اما آیا ما به تنهایی می‌توانیم کاری انجام دهیم؟

معلوم است که به تنهایی کار به جلو پیش نمی‌رود اما تقابلی که مابین شهرداری و میراث فرهنگی در گذشته وجود داشت، الان وجود ندارد.بنده به مدت 18 ماه شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شده‌ام که آن زمان هم با سازمان میراث فرهنگی کاملا همکاری داشتیم، اکنون این تعامل را زیاد کرده‌ایم، همگرایی باعث هم افزایی خروجی‌های بسیاری می‌شود.

وقتی از ایران نماینده‌ای برای پایتخت گردشگری در سال 2018 خواستند با تعامل سازنده میراث فرهنگی و شهرداری اطلاعات جمع آوری شد و در نهایت تبریز معرفی گردید.

ما باید دیدگاه‌هایمان را بسیار وسیع کنیم. در آنجا هم هیچ گاه مخالفت نکرده‌ام و اینطور نبوده که بگویم آنها وظایف خود را بر روی دوش ما می‌گذارند. ما اکنون در بازار کار می‌کنیم و سیاست‌های یونسکو هم در حوزه احیای بازار می‌گوید که دولت وارد این کار نشود. ملت و بخش خصوصی خود باید درکار خود مشارکت کنند و وقتی بخش خصوصی در این کار مشارکت کرد، این را می‌تواند خوب نگه دارد. ما هم در آنجا مدیریت می‌کنیم و بازاری‌ها هم خودشان هستند.

بخاطر بحث 2018 شهرداری هم وارد کار شده تا به کار سرعت ببخشد. شهرداری در مورد ایجاد زیر ساخت‌های شهری چون بحث فاضلاب، آب و کف سازی همچنین مدیریت بحث کاربری مشارکت و نظارت دارد.

ما از ورود همه استقبال می‌کنیم. فکر می‌کنید اگر در گردشگری، بخش خصوصی وارد نشود می‌توانیم کاری کنیم؟ مسلما نه؛ سازمان میراث فرهنگی فقط متولی مدیریت هماهنگی این ها هست تا بستر را انجام دهند.

آناج : یکی از مهم‌ترین رسالت‌های میراث فرهنگی صیانت از فرهنگ و رسوم هر منطقه است ولی شاهد هستیم هر روز یکی از میراث ما همچون چوگان یا غذای محله چون دلمه توسط جمهوری آذربایجان در یونسکو ثبت می‌گردد، چرا در این زمینه نتوانسته‌ایم پیشگام باشیم؟

البته تمام این موارد در دوران ما اتفاق نیفتاده است. در مورد ثبت ملی هم این را عرض کنم که این موضوع ملی است و تنها به استان ختم نمی ‌شود. این را عرض کنم که ما خط نستعلیق را به اسم خط مکتب تبریز برده‌ایم و ثبت کردیم ، دوشاب ملکان ، صابون مراغه و آجیل تبریز نیز در دست اقدام است.

جنگل‌های ارسباران را نیز به ثبت جهانی خواهیم برد که در صورت ثبت یکی از بزرگترین تاریخ طبیعی منطقه خواهد بود.

برای تبریز 2018، 756 میلیارد تومان بودجه نیاز داریم/ قرار بر این است 150 میلیارد تومان اعتبار تخصیص دهند

آناج: بودجه‌ی نهایی دولت برای تبریز 2018 مشخص شده که چه رقمی است؟

این رویداد یک مسئله‌ی است که 80 درصد بر عهده بخش خصوصی و مردم قرار دارد و 20 درصد بر عهده‌ی دولت است. طبق برآورد به 765 میلیارد بودجه نیاز داریم که خوب این رقم با توجه به اعتبارات استانی مقداری نیست که محقق شود.

در بحث این بودجه یک سری پروژه‌ها وجود دارد که در عرض یک سال تمام نمی‌شود که با دستور استاندار وقت به سازمان برنامه بودجه ابلاغ کردند که این برنامه‌ها را در اولویت دستگاه‌ها قرار دهند تا آرام آرام اجرا کنند. اتمام راه آهن تبریز- میانه،  مرمت تتابلو های راهنما، خط کشی‌های جاده‌ای و ورودی‌های شهر جزو این موارد است.

در نهایت توافقات انجام شده 150 میلیارد تومان طبق مصوبه هیئت وزیران در ردیف اعتبارات ویژه سال 2018 تعریف شده که 30 میلیارد آن برای مقبره الشعرا گذاشته شده است. مرمت مسجد کبود و احیای ربع رشیدی نیز پروژه‌های بعدی هستند که 50 میلیارد را به خود اختصاص داده‌اند و ده میلیارد هم برای سایر رویدادها تصویب شده است.

در بحث اعتبارات هم این را عرض کنم که بالغ بر 1500میلیارد تومان پول در حوزه سرمایه گذاری زیرساخت های گردشگری توسط بخش خصوصی در حال سرمایه گذاری است.

در مورد شهرستان‌ها نیز در حدود 130 میلیارد از صندوق توسعه ملی تعریف شده است تا وام گرفته و کارهای مورد نظر را پیش ببرند.

طرح‌هایی چون تور پیاده گردی برای بازار سرپوشیده تبریز در نظر گرفته شده است که به صورت آزمایشی کار خود را هم آغاز کرده است. طرح ربع رشیدی تبدیل به موزه و پارک است اما چون برخی از اراضی مالک خصوصی دارد نیاز هست تا زمین‌های اطراف تملک شود تا طرح به مرحله‌ی اجرا در آید. ربع رشیدی به مساحت 13هزار هکتار هست و حدود 7هزار هکتار آزادی آن انجام گرفته بقیه معارض دارد. طی امضای تفاهم نامه‌ی چهار جانبه در موسسه باستان شناسی تهران مرمت و احیای آن با بهرمندی از آخرین تکنولوژی‌های موجود صورت خواهد گرفت.

تفاهم نامه بین میراث فرهنگی گردشگری، دانشگاه هنر اسلامی و موسسه باستان شناسی آلمانی صورت گرفته و قرار است که مسیر این ها باز شود و مردم و گردشگران بتوانند بازدید کنند. گروه باستان شناسی آلمانی یک سری کارهایشان را انجام داده‌اند تا بتوانند تاریخ را از زیر زمین خارج کنند. ربع رشیدی حدود 760 سال قبل آنجا دانشگاه بوده و وقف نامه آن هم در یونسکو ثبت شده که ما آن را جز برنامه‌های اصلی میراث فرهنگی قرار داده‌ایم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۸۹۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اعتبار ۱۰۰همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی در خصوص استفاده از کمک‌های بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های آب و خاک افزود: موضوع عملیات آب و خاک، ارتقای راندمان آبیاری و همین‌طور ارتقای حاصلخیزی خاک است که برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی با بیان این که در بحث بهره‌وری آب، پروژه‌های متعددی در کشور در دست اجرا است، اظهار داشت: سامانه‌های آبیاری تحت فشار و سامانه‌های آبیاری نوین یکی از این پروژه‌ها است. همچنین مرمت قنوات، اجرای شبکه‌های آبیاری بخصوص شبکه سه و چهار، تجهیز و نوسازی اراضی، تسطیح اراضی، احداث و ترمیم آب‌بندان‌ها، پوششی کردن کانال‌های خاکی با بتن یا انتقال آب با لوله و اجرای سیستم‌های کم فشار در باغات سنتی مجموعه اقداماتی است که در حوزه زیرساخت اجرا می‌کنیم.

با اعتبارات دولتی اجرای پروژه‌ها ۲۰۰ سال طول می‌کشد

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کارهای خوبی تاکنون انجام شده و کارهایی نیز باقی مانده است، منابع تخصیص یافته توسط دولت هم در بودجه تعریف شده و مشخص است، سالانه سه تا چهار هزار میلیارد تومان به این بخش از سوی دولت اختصاص می‌یابد در صورتی که نیاز این بخش خیلی زیاد است.

نیازی یادآور شد: بر اساس برآوردهای انجام شده برای تکمیل پروژه‌های آب و خاک و اجرای زیرساخت‌ها، حدود هزار همت پول نیاز داریم که با تخصیص چهار تا پنج همت در سال، اجرای پروژه‌های ما ۲۰۰ سال طول می‌کشد.

وی ادامه داد: منابع آبی ما اجازه نمی‌دهند که این میزان صبر کنیم، بنابراین تصمیم گرفتیم که از سرمایه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای تکمیل پروژه‌ها استفاده کنیم. مجموعه‌ای به اسم سرمایه‌گذار وارد سیستم زیرساخت کردیم. این سرمایه‌گذاران طی تعاملات یا قراردادی با صاحب زمین، اراضی کشاورزی را اجاره می‌کنند و به میزان اجاره، در آن زمین سرمایه‌گذاری می‌کنند و یا خود بهره‌برداران منابع می‌آورند تا پروژه‌ها اجرا شوند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان اعتبارات جذب شده از مسیر سرمایه‌گذاران در سال گذشته افزود: ما میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سال ۱۴۰۲ را حساب نکرده‌ایم زیرا منابع جذب نشده و تازه تخصیص داده شده است.

وی اظهار داشت: اما برای سال ۱۴۰۱ در آذربایجان شرقی در بحث آبیاری و زهکشی دو تا سه پروژه داشتیم که در ۲۱۰۰ هکتار اجرا شد و ۶۴ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شد؛ در ایلام دو ایستگاه اجرا کردیم و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری شد؛ در چهارمحال و بختیاری هشت ایستگاه پمپاژ با وسعت اراضی زیر کشت ۱۶۶۰ هکتار با سرمایه‌گذاری ۵۳ میلیارد تومان اجرایی شد؛ در کردستان در حوزه تأمین و انتقال آب ۲۱ پروژه با ۹ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، اجرا شد و در جاده بین مزارع این استان هم ۱.۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شد.

۱۲۷ میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سال ۱۴۰۱

نیازی کل حجم سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی در ۱۴۰۱ را ۱۲۷ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه شبکه، ایستگاه پمپاژ و تأمین و انتقال آب اجرایی شد.

وی اضافه کرد: در سامانه آبیاری تحت فشار که استقبال خوبی توسط بهره‌بردار انجام می‌شود، ۴۳۸ پروژه اجرا کردیم. ۲۱ هزار و ۲۶۴ هکتار به کمک خودیاری مردم بوده است و یکهزار و ۱۸ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط مردم (علاوه بر خودیاری که برای اعتبارات دولتی باید بدهند) انجام شده است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری گفت: تلاش داریم در بخش آب و خاک از مشارکت مردم استفاده کنیم، از آنجایی که ۹۸ درصد بخش کشاورزی در اختیار مردم است، در حوزه آب و خاک هدف‌گذاری کردیم که بتوانیم پروژه‌های بیشتری را با کمک مردم اجرایی کرده و حداقل دو هزار میلیارد تومان سرمایه توسط بخش خصوصی تأمین کنیم.

به گفته وی، سرمایه بخش خصوصی توسط مردم یا بعضاً بنیادهایی مثل برکت تأمین خواهد شد، در سال گذشته در حوزه قنوات از بنیاد برکت ۵۰ میلیارد تومان کمک گرفتیم و امسال هم با آنها برای تأمین اعتبار تفاهم‌نامه داریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: نظر ما تأمین ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار توسط بنیاد برکت بود اما آنها ۵۰ میلیارد تومان را پذیرفتند و قرار شد اگر بخواهند کل اعتبار مد نظر ما را تأمین کنند، جلسات کارشناسی با آنها برگزار کنیم.

وی کمک‌های بنیاد برکت را بلاعوض اعلام کرد و افزود: بنیاد برکت پرداخت بخشی از هزینه پروژه مثلاً ۲۰ درصد آن را تقبل می‌کند، بخش دیگری از آن توسط دولت تأمین می‌شود و بقیه را کشاورز پرداخت می‌کند.

نیازی گفت: بعضی از استان‌ها به‌ویژه استان‌های شرقی خیّر قنات پیدا کرده‌اند، خیّرهایی هستند که یک عددی را کمک می‌کنند تا قناتی برای روستا آباد شود. این مجموعه اقداماتی است که برای پروژه‌های خرد داخل مزرعه اجرایی می‌کنیم. در پروژه‌های خرد راحت‌تر بخش خصوصی جذب می‌شود.

وی درباره میزان کمک نهادها اضافه کرد: برای پروژه‌های خرد، نهادها پول‌های درشتی کمک نمی‌کنند اما امیدواریم از بنیاد برکت بتوانیم پولی بگیریم. بنیاد مستضعفان و جانبازان هم به مناطق محروم کمک می‌کند، ما با این دو مجموعه جلساتی داشتیم تا بتوانند به حوزه زیرساختی کشور کمک کنند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: آورده‌های مردمی در پروژه‌های آب و خاک قابل توجه‌تر است و حتماً دو هزار میلیارد تومانی که به‌عنوان آورده مردمی در برنامه‌های ما پیش‌بینی شده است، امسال محقق خواهد شد.

استفاده از فاینانس چین در پروژه‌های کلان

نیازی درباره نحوه تأمین اعتبار پروژه‌های کلان حوزه آب و خاک گفت: ما در بخش آب و خاک دو پروژه کلان داریم، یکی بحث فاز دوم طرح خوزستان و ایلام که از ۵۵۰ هزار هکتار، حدود ۳۰۰ هزار هکتار آن اجرا شده است.

وی افزود: برای تأمین آب پروژه که در حوزه وزارت نیرو است و شبکه‌های سه و چهار که حوزه ما قرار دارد، ۱۸۰ میلیارد تومان پول نیاز داریم، این رقم، مبلغ سنگینی است و بودجه عمومی کشور تکافوی اجرای آن را نخواهد داد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که برای تکمیل این پروژه، دو مسیر را پیگیری می‌کنیم، اضافه کرد: یکی از این مسیرها که در قالب بودجه ۱۴۰۲ هم پیش‌بینی شده بود، فروش سهم دولت در نیشکر و صنایع جانبی آن است تا درآمد حاصل را در این پروژه هزینه کنیم.

وی ادامه داد: برای پروژه ۵۵۰ هکتاری و پروژه تکمیل زیرساخت استان‌های شمالی در بخش کشاورزی حدود ۷۶ همت پول نیاز داریم.

نیازی تصریح کرد: پروژه تکمیل زیرساخت سه استان شمالی شامل تجهیز و نوسازی، بازچرخانی، آب‌بندان، بتنی کردن کانال‌ها و … در قالب یک بسته کامل است، هدف این پروژه تأمین یک میلیارد متر مکعب آب و انجام دو تا سه کشت در برخی از اراضی است.

وی اظهار داشت: در سفر سال گذشته رئیس‌جمهور به چین، پروژه‌های متعددی برای فاینانس مطرح شد و چین دو پروژه ما را برای فاینانس قبول کرد که قرار است برای پروژه خوزستان یک میلیارد دلار و برای پروژه زیرساخت شمال ۲۲۰ میلیون دلار از منابع مالی چین اختصاص یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که تفاهم اولیه انجام شده است و خود کشور چین استقبال کرد و پذیرفت که این دو پروژه را فاینانس کند، گفت: اکنون بحث اقدامات بانک مرکزی مطرح است که نحوه انتقال این پول و تبدیل یوان چین به ریال چگونه باشد، زیرا پروژه‌های ما ارزبری ندارند و ریال‌بر هستند. برای اجرای پروژه‌های خود نیازی به واردات ماشین‌آلات نداریم.

وی افزود: در حال حاضر به شدت پیگیریم که بتوانیم از موضوع فاینانس که متأسفانه زمان‌بر هم شده است، برای اجرای این دو پروژه استفاده کنیم و موضوع فاینانس را در ۱۴۰۳ نهایی کنیم.

کد خبر 6094425 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تخصیص اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی برای بازسازی شبکه فاضلاب اصفهان
  • اجرای پروژه توسعه زیرساختی پارکینگ باران در مجتمع گردشگری صفه
  • اجرای بخشی از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه
  • لزوم اعتبار ۱۰۰ همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • لزوم اعتبار ۱۰۰همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • وزیر کشور: تقسیم استان تهران به شرقی و غربی در دست بررسی است
  • وزیر کشور: طرح تقسیم استان تهران در دست بررسی است
  • اجرای شبکه برق پروژه ملی طرح نجات تبریز
  • ابلاغ ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار سفر رییس جمهور به خراسان‌شمالی
  • هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی شهرداری در حوزه گردشگری همدان